Hamas Kadın Kolları Lübnan'da Toplantı Düzenledi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın kadın kolları Lübnan’ın Sayda şehrinde hareketin 28’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. Etkinliğe birçok hareket ve dernek temsilcisinin yanında geniş bir halk kitlesi katıldı.  

Görüntülenme: 1239 Tarih: 23 Aralık 2015 18:12
Hamas Kadın Kolları Lübnan'da Toplantı Düzenledi

Etkinlikte konuşan Hamas’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, işgale karşı direnişin sürmesi ve halen devam eden intifadanın da desteklenmesi, iç bölünmenin sonlandırılması ve ihtilafların unutulması çağrısında bulunarak, Lübnan’daki Filistinli grupların Lübnan içinde ve çevresinde bulunan mülteci kamplarında huzur, güven ve istikrar istediklerini, fitneyi söndürmek için Lübnan güvenli güçleriyle koordineli çalıştıklarını söyledi.

Hamas’ın Gazze kandın kolları sorumlusu Reca El-Halebi’nin telefonla iştirak ettiği etkinlik şiir okumaları, Ummu Şehit adıyla yapılan tiyatro ve skeçle devam etti.

Hamas, 28’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Gazze ve Gazze dışında birçok ülkede yaptığı etkinlikte, işgale karşı direniş ilkesine bağlı olduğunu, işgal rejimini tanımayacağını, esirleri kurtaracağını, intifadayı sonuna kadar götüreceğini, mültecilerin geri dönüş hakkının asla düşmeyeceğini bir kez daha tekrarladı.

fiem

Yorumlar