Filistin Halkı Şehit Ailelerine Sahip Çıkıyor

Siyonist işgal rejimi işgal güçlerine karşı eylem düzenlemeleri sebebiyle şehit edilen Filistinlilerin ailelerinin de evlerini yıkıyor. Kudüs'te bunun önüne geçilebilmesi ve şehit ailelerinin evlerinin korunması için Kudüs Halk Komiteleri harekete geçti.  

Görüntülenme: 985 Tarih: 29 Aralık 2015 15:43
Filistin Halkı Şehit Ailelerine Sahip Çıkıyor

Kudüs Halk Komiteleri, Filistinli şehitlerin ailelerinin evlerinin yıkılması konusunda siyonist işgal rejiminin izlediği politikaya şiddetle tepkili olduklarını dile getirerek bunun önüne geçmeye çalışacaklarını duyurdu.

Kudüs Halk Komiteleri'nin bugün (28 Aralık Pazartesi) düzenlediği basın toplantısında açıklamalar yapan şehit aileleri işgal güçlerinin kendilerine karşı yaptığı aşırılıklar ve kesintisiz bir şekilde devam eden baskı uygulamaları hakkında bilgiler verdiler. Aileler açıklamalarında işgal rejiminin kendilerine karşı başvurduğu şiddetin sadece evlerinin yıkılmasıyla kalmadığını sonrasında da muhtelif işkence uygulamalarıyla devam ettiğini vurguladılar.

Kudüslü Avukat Muhammed Aliyyan da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İsrail işgali, oğlum Beha ile birlikte geçtiğimiz Ekim ayının başında işgal rejimine karşı feda eylemleri gerçekleştirmesinden sonra şehit Ala Ebu Cummel'in evine ek olarak benim evimi de yıkma kararı aldı. Bu basın toplantısından sonra işgal yönetimine evlerimizin yıkılmasına izin vermeyeceğimize ve yeni bir ev yapmak için yardım toplamaya yahut barınmak için bir ev kiralamak zorunda kalmaya razı olmayacağımıza dair mesaj göndereceğiz."

İşgal rejiminin bu politikasının suç olduğunu vurgulayan Av. Aliyyan, bu politikanın amacının da bütün şehit yakınlarını cezalandırmak olduğunu dile getirdi.

fiem

Yorumlar