Gasıp Rejim Tutukladığı 14 Yaşındaki Kız Çocuğunu Serbest Bırakmadı

Filistin halkının Kudüs İntifadası'nı bastırabilmek için Kudüs ve Batı Yaka bölgelerinde çocukların peşine düşen siyonist işgal rejiminin mahkemesi 14 yaşındaki Keriman Suveydan isimli kız çocuğun serbest bırakılması talebini kabul etmedi.  

Görüntülenme: 1174 Tarih: 29 Aralık 2015 04:40
Gasıp Rejim Tutukladığı 14 Yaşındaki Kız Çocuğunu Serbest Bırakmadı

İşgal rejimine bağlı ve Batı Yaka'daki Cenin şehrinin kuzeyinde bulunan Salim askerî mahkemesi, Batı Yaka'nın Kalkiliya vilayetine bağlı Azun beldesinden olan ve işgalci askerlere karşı bıçaklı eylem düzenlemeye hazırlandığı iddiasıyla gözaltına alınan 14 yaşındaki Keriman Suveydan isimli kız çocuğun özgürlüğüne kavuşturulması talebini geri çevirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre işgal yönetimi yargıcı savcının isteğini kabul ederek Keriman'ın avukatının talebini reddetti.

Bu arada Filistinlilere karşı yürüttükleri insanlık dışı savaşlarında çocuk avcılığına devam eden işgalci askerler bugün (28 Aralık Pazartesi) Kudüs'ün El-İseviyye mahallesinde Muhammed Ali Davud Dirbas adında 10 yaşında bir çocuğu yaka paça sürükleyerek gözaltına aldılar.

Olaya şahit olanlar işgalcilerin bu mahalleye yaptıkları baskın esnasında adı geçen çocuğu gözaltına aldıklarını ve sorgulama merkezlerinden birine götürdüklerini dile getirdiler.

İşgal rejiminin tutuklamalarıyla ilgili olarak hazırlanan son raporda da Ekim 2015'in başında patlak veren Kudüs İntifadası sürecinde gözaltına alınanların üçte birini çocuk yaştakilerin oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

fiem

Yorumlar