Husam Bedran:''2016 Yılı Direnişin Nitelikli Olarak Artacağı Bir Yıl Olacak.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Filistin topraklarında işgal sürdükçe direnişin de devam edeceğini ve giderek güçleneceğini belirterek, 2016 yılının daha çok direniş ve eylemlere sahne olacağını ifade etti.  

Görüntülenme: 1426 Tarih: 31 Aralık 2015 17:37
Husam Bedran:''2016 Yılı Direnişin Nitelikli Olarak Artacağı Bir Yıl Olacak.''

Hamas sözcüsü Husam Bedran konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada Bedran, 2016 yılının direnişin nitelik olarak artacağı bir yıl olacağını söyledi.

Diğer taraftan Hamas, bugün (31 Aralık Perşembe) sabah işgal askerlerine karşı yapılan ve bir askerin yaralanmasıyla sonuçlanan feda eyleminde şehit olan Hasan Bezur (22) için taziye mesajı yayınlayarak, Bezur’un Cenin’in Raba köyünden bir Hamas mensubu olduğunu kaydetti.

Bedran yaptığı açıklamada “Kahraman Hasan Bezur’un bugün yaptığı eylem, bir yılı geride bırakan ve yeni bir yıla giren Filistin halkının işgalciye karşı taşıdığı öfke ve tepkinin boyutunu yansıtıyor” dedi.

Bedran, yaptığı cesur eylemi nedeniyle kahraman Bezur’u selamladıklarını, Filistin halkının işgalciden kurtulmak için verdiği fedakârlıkları da tebrik ve takdir ettiklerini ifade etti.

fiem

Yorumlar