Şehit Muhammed Said Ali Bugün Binlerce Filistinlinin Katıldığı Cenaze Merasimiyle Toprağa Verildi

Kudüs'teki Şufat Mülteci Kampı sakinlerinden 19 yaşındaki Muhammed Said Ali, işgal güçlerinin cenazesini üç ay sonra ailesine teslim etmesinin ardından bugün (5 Ocak Salı) kalabalık bir törenle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 1106 Tarih: 05 Ocak 2016 04:57
Şehit Muhammed Said Ali Bugün Binlerce Filistinlinin Katıldığı Cenaze Merasimiyle Toprağa Verildi

Cenaze törenine katılanlar, kamptaki Ebu Ubeyde Camii'nden yola çıkarak kamp caddelerini dolaştı ve Anata Köyü'nden geçerek şehidi köyün mezarlığına defnetti.

Cenaze kortejinin en önünde atlı gençler ile El-Halil ve Kudüs'ten şehit aileleri yer alırken cenaze törenine katılanlar şehitler ve Mescid-i Aksa lehine sloganlar attı.

Filistin bayraklarının taşındığı cenaze töreninin Kudüs İntifadası'nın başından bu yana Şufat Mülteci Kampı'nda düzenlenen en kalabalık cenaze töreni olduğu ifade edildi.

Muhammed Said Muhammed Ali, 10 Ekim'de Kudüs'ün Babu'l-Amud semtinde üç Yahudi yerleşimcinin yaralandığı bıçaklama eylemini gerçekleştirdiği gerekçesiyle işgal güçleri tarafından yargısız infaz edilerek şehit edilmişti.

İşgal güçleri yaklaşık üç ay elinde tuttuğu şehidin naaşını dün gece yarısından sonra şehit Ahmed Kuneybi ve şehit İshak Bedran'ın naaşlarıyla birlikte Ramallah'taki Ofes Askeri Kampı'nda Filistin tarafına teslim etti.

Şehit Muhammed Said Ali için taziyelerin cenaze töreninden sonra Şufat Kampı'ndaki Halk Komitesi binasında kabul edileceği ifade edildi.

fiem

Yorumlar