İşgal Güçleri İki Gazeteciyi Tutukladı

Siyonist işgal ordusuna bağlı çalışan milis güçler işgal altındaki Kudüs’te Kızılhaç Teşkilatı binasını basıp binada oturma eylemi yapan gazeteci Samir Ebu Ayşe ve Hicazi Ebu Subeyh ile birlikte kendileriyle dayanışmak için merkezde bulunan herkesi tutukladı.  

Görüntülenme: 911 Tarih: 06 Ocak 2016 20:31
İşgal Güçleri İki Gazeteciyi Tutukladı

Baskın ve tutuklamalar konusunda bilgi veren görgü şahitleriyle yerel kaynaklar, işgal ordusuna bağlı çalışan milis güçlerle Şabak’a bağlı şahısların bugün (06 Ocak Çarşamba) sabah saatlerinde ana kapıları kapalı olmasına rağmen Kızılhaç Teşkilatı binasına girip, iki haftadan beri binada oturma eylemi yapan herkesi tutukladığını ifade etti.
 
Ebu Ayşe ve Ebu Subeyh adındaki gazeteciler işgal rejiminin kendileriyle ilgili verdiği sürgün kararını protesto etmek için iki hafta önce Kızılhaç binasında eylem çadırı kurmuş, kendileriyle dayanışmak için eyleme başka gençler de iştirak etmişti.

İşgal ordusu güvenlik nedeniyle daha önce gazeteci Samir Ebu Ayşe’ye 5 ay, Hicazi Ebu Subeyh’e ise 6 uzak uzaklaştırma cezası vermişti.

Gazeteciler işgalcinin kararına itiraz etmek, bu itirazı bütün dünyaya ulaştırmak, işgalcinin ağız kapatma politikasını deşifre etmek, ilgili hukuk merkezlerine ve çevrelerine işgalcinin yaptığı zulümleri anlatmak için eylem yeri olarak uluslararası bir kuruluş olan Kızılhaç Teşkilatı binasını tercih etti. İki haftalık süre içinde işgal altındaki Filistin topraklarının birçok yerinden insanlar kendileriyle dayanışma içinde olduklarını ifade etmek için çadırı ziyaret etti. 

fiem

Yorumlar