İşgal Güçleri Tutuklamaları Sürdürüyor

İşgal güçleri bu sabah (7 Ocak Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde ve Kudüs'te gerçekleştirdiği baskınlarda 14 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 976 Tarih: 07 Ocak 2016 18:15
İşgal Güçleri Tutuklamaları Sürdürüyor

İşgalcilere ait 0404 internet sitesi, işgal ordusunun iç istihbarat birimi "Şabak" tarafından araban 14 kişiyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanlardan sekizinin işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan eylemlere katılmakla suçlandıklarını yazdı.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen sitenin konuyla ilgili haberine göre, işgal güçleri Ramallah'ın doğusundaki Silvad beldesinde altı kişiyi, Selfit'in kuzeybatısındaki Bidya beldesinde bir kişiyi ve Ramallah'ın batısındaki Rantis köyünde bir kişiyi İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı.

Haberde ayrıca, işgal güçlerinin El-Bire kentinde bir genci ve Ramallah'ın kuzeybatısındaki Beyt Rima köyünde de bir başka genci Hamas üyesi oldukları bahanesiyle gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçleri Kudüs'ün doğusundaki El-Ayzeriyye beldesinde iki kişiyi, diğerlerini de Beytlahim'deki Ed-Dehişe Kampı'nda ve El-Halil kentinde gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri sabah erken saatlerde Silvad beldesine baskın düzenledi ve altı kişiyi evlerinde arama yaptıktan sonra gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar