Siyonist Rejim Bugün 3 Ev Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (7 Ocak Perşembe) Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde Filistinlilere ait üç evi ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yıktı.  

Görüntülenme: 1022 Tarih: 07 Ocak 2016 23:48
Siyonist Rejim Bugün 3 Ev Yıktı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre işgal güçleri Silvan beldesinde Ayn El-Levze ve Kerem Eş-Şeyh mahallelerine baskın düzenledi ve 100 metrekarelik bir evi yıktı. Yıkılan evin Ebu Diyab ailesine ait olduğu ve evde yedi kişinin yaşadığı bildirildi.

İşgal güçlerinin Silvan beldesinde ayrıca Eş-Şeyh ve Ebu Taye ailelerine ait iki evin de temellerini yıktığı ifade edildi.

İşgal belediyesine bağlı yıkım ekiplerinin Kudüs'ün güneyindeki Beyt Safafa köyünde Akdeniz Lokantası'nın bir bölümünü yıktığı belirtilirken, lokanta sahibi Imad Burkan lokantaya üç ay önce 144 metrekarelik ek bina inşa ettiklerini ve inşaatın 400 bin şikele (306 bin liraya) mal olduğunu söyledi.

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, işgal güçlerinin 2015 yılında 80 ev ve işyerini yıktığını, yıkılan binaların bazılarının inşaat halinde ve bazılarının da oturmaya hazırken yıkıldığını açıkladı.

fiem

Yorumlar