Filistin İnsan Hakları Merkezi Müdürü Raci Es-Surani:''Direniş Ahlaki Üstünlüğünü Gösterdi.''

Hukukçular ve esirler konusunda uzman araştırmacılar, Filistin direnişinin işgal askeri Gilad Şalit'e esaret günlerinde gösterdiği iyi muameleyle ahlaki yönden üstünlüğünü ispat ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1879 Tarih: 07 Ocak 2016 09:14
Filistin İnsan Hakları Merkezi Müdürü Raci Es-Surani:''Direniş Ahlaki Üstünlüğünü Gösterdi.''

Uzmanlar, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın yayınladığı görüntülerin işgal rejimine atılmış bir tokat olduğunu ifade etti.

Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi bugün (7 Ocak Perşembe) Gazze kentinde "Esaret Ahlakı" konulu bir atölye çalışması düzenledi. Atölye çalışmasına Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri de katıldı.

Filistin İnsan Hakları Merkezi Müdürü Raci Es-Surani, Filistin halkının karşı karşıya olduğu tüm baskılara ve zor şartlara rağmen Filistin direnişinin ahlakıyla ve Şalit'e uygarca muamelesiyle üstünlüğünü gösterdiğini söyledi.

Filistin direnişinin Şalit'e gösterdiği iyi muameleden gurur duyduğunu belirten Es-Surani, işgal güçlerinin esirleri tüm dünyanın gözü önünde idam etmesine rağmen İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın insani, ahlaki ve medeni üstünlüğe sahip olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Hamas üyesi milletvekili Salim Selame de yaptığı konuşmada, İslam'ın esirlere iyi muamele edilmesini emrettiğine dikkat çekti.

Selame, her türlü yolla işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin kurtarılması için çalışılması gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar