Hamas Liderlerinden Savafita:''Filistin'in Özgürlüğü İçin Direniş Tek Seçenektir.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Tubas şehrindeki liderlerinden Nadir Savafita, Filistin halkının yüz günlük intifada sürecinde gösterdiği tutumla işgalciyi bu topraklardan çıkarmak ve Filistin’i özgürleştirmek için direnişin tek seçenek olduğunu gösterdiğini ve buna verdiği desteği yenilediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1143 Tarih: 09 Ocak 2016 08:29
Hamas Liderlerinden  Savafita:''Filistin'in Özgürlüğü İçin Direniş Tek Seçenektir.''

Hamas lideri Savafita yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkının 100 günlük intifadadan sonra verdiği bedellerin, direnişi sürdürme azmini ortaya koyduğunu, bedeli ne olursa olsun bu zalim ve gaddar düşmanla savaşta bedel ödemekten geri durmayacağını herkese gösterdiğini ifade etti.

 

Savafita, “İşgalciler kadın, çocuk ve gençlerin kanını akıtmakla intifadayı durduramayacak. Aksine bu intifadayı daha güçlü ve daha gür kılacak. İşgalcinin sürdürdüğü canilik kendisine vebal olarak geri dönecek” dedi.

Direnişin her geçen gün halkın içinde biraz daha kökleştiğine dikkat çeken Savafita, halkın üzerindeki zulmün ve gördüğü sıkıntıların son bulmasının yolunun düşmana karşı direnişten geçtiğini iyi bildiğini kaydetti.

Savafita, bazı çevrelerin intifadayı bitirmek için uğraştığını ancak başarıya ulaşamayacaklarını hatırlattı.

fiem

Yorumlar