İşgalci Rejim Mahkemesi 5 Filistinlinin Gözaltı Süresini Uzattı

Hayfa'daki Sulh Mahkemesi, Tel Aviv eylemini gerçekleştiren ve işgal güçlerince önceki gün şehit edilen Neşet Mulhim'e yardım etmekle suçlanan Arara köyü sakini beş Filistinlinin gözaltı süresini dün gece uzattı.  

Görüntülenme: 853 Tarih: 10 Ocak 2016 03:50
İşgalci Rejim Mahkemesi 5 Filistinlinin Gözaltı Süresini Uzattı

İşgal radyosu bugün (10 Ocak Pazar) konuyla ilgili yayınladığı haberde, gözaltı süreleri uzatılan beş kişinin Mulhim'e Tel Aviv'deki eylemi gerçekleştirdikten sonra yardım ettiklerini öne sürdü.

Gözaltında tutulan beş Filistinliden dördünün gözaltı süresinin üç gün ve birinin gözaltı süresinin de iki gün uzatıldığı ifade edildi.

İşgal radyosunun haberinde gözaltına alınan beş kişiden ikisinin Tel Aviv eylemini gerçekleştiren şehit Neşet Mulhim'in akrabaları olduğu belirtildi.

İşgal polisi, işgal mahkemesinden gözaltına alınan beş kişinin gözaltı sürelerinin on gün süreyle uzatılmasını talep etmişti.

İşgal güçleri, Tel Aviv'de gerçekleştirdiği eylemle iki Siyonisti öldüren ve ikisini de yaralayan Neşet Mulhim'i eylemden sekiz gün sonra Cuma günü doğum yeri Arara köyünde yakalamış ve Filistinli direnişçi teslim olmayı reddederek işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit olmuştu.

fiem

Yorumlar