Batı Yaka'da Yeni Gözaltılar

İşgal güçleri bu sabah (10 Ocak Pazar) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskınlar sırasında 6 Filistinliyi gözaltına alırken birçok kişiyi de ifade vermesi için işgal istihbaratına çağırdı.  

Görüntülenme: 625 Tarih: 10 Ocak 2016 15:40
Batı Yaka'da Yeni Gözaltılar

İşgalcilere ait 0404 internet sitesi, işgal ordusunun işgal askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan faaliyetlere katıldıkları için aranan iki Filistinliyi gözaltına aldığını yazdı.

Haberde, Filistinli iki gencin Beytlahim kenti yakınlarındaki Nahhalin beldesinde gözaltına alındıkları ve sorguya çekilmek üzere götürüldükleri ifade edildi.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Nahhalin beldesine sabah erken saatlerde baskın düzenleyen işgal güçleri birçok evde arama yaptı ve Ahmed Mahmud Necacira ile Nassar Akıl Necacira isimli gençleri gözaltına aldı.

Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin Tulkerem'de de İbrahim Sami El-Ehras ve Muhammed Sami El-Ehras kardeşler ile Eymen Cihad Cizmavi'yi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin ayrıca El-Halil'de 20 yaşındaki Munif Kemal Ahmed Amr isimli genci gözaltına aldığı öğrenildi.

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin son üç günde 36 Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

fiem

Yorumlar