Filistin Parlamentosu Hukuk Komitesi Başkanı Muhammed Ferec El-Gül'den Abbas Yönetimine Mısır Uyarısı

Filistin Parlamentosu Hukuk Komitesi'nin Gazze'de düzenlediği atölye çalışmasına katılan uzmanlar, Filistin Yönetimi'nin Mısır ordusunun Gazze Şeridi sınırında yaptıkları karşısındaki olumsuz tavrını kınadı.  

Görüntülenme: 891 Tarih: 11 Ocak 2016 14:28
Filistin Parlamentosu Hukuk Komitesi Başkanı Muhammed Ferec El-Gül'den Abbas Yönetimine Mısır Uyarısı

Uzmanlar, Mısır ordusunun sınırda işlediği ve Hukuk Komitesi'nin "savaş suçu" olarak nitelediği ihlaller karşısında Filistin Yönetimi'nin milli bir tavır segilemesi gerektiğini söyledi.

Filistin Parlamentosu Hukuk Komitesi Başkanı Muhammed Ferec El-Gül, bugün (11 Ocak Pazartesi) parlamento binasında düzenlenen atölye çalışmasında yaptığı konuşmasında, Filistin halkını hedef alan cinayetlerin soğukkanlılıkla işlenmiş gayet net cinayetler olduğu konusunda anlaşmazlık olmadığını ifade etti.

Mısır ordusunun İshak Hassan isimli gençle Firas Mikdad isimli çocuğu öldürdüğünü hatırlatan El-Gül, bu cinayetlerin şer'an ve hukuki açıdan yasaklanan cinayetler olduğunu söyledi.

El-Gül, İslam'ın Müslüman kanı dökmeyi yasakladığını ayetler ve hadislerle açıklayarak, hukuka göre de kasıtlı olarak adam öldürmenin cezasının idam olduğuna dikkat çekti.

Filistinli milletvekili Muhammed Ferec El-Gül, Hassan ve Mikdad'ı öldüren katillerin yakalanıp yargılanmalarını ve cezalandırılmalarını istedi.

fiem

Yorumlar