Kudüs'te Çatışma

İşgal altındaki Kudüs kentinde bu akşam (11 Ocak Pazartesi) işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında kentin çeşitli bölgelerinde çatışmalar yaşandığı ve gençlerin tramvayı taşladıkları ifade edildi.  

Görüntülenme: 1157 Tarih: 11 Ocak 2016 17:35
Kudüs'te Çatışma

İzleme Komitesi üyesi Muhammed Ebu'l-Hıms, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Ebu Reyyale Mahallesi'ne baskın düzenlediğini, gençlerin ve vatandaşların üzerine göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığını söyledi.

Ebu'l-Hıms, işgal güçlerinin kurdukları barikat ve kontrol noktalarıyla vatandaşların dolaşımını ve trafiği aksattığını, araçları durdurarak arama yaptığını bildirdi.

Geçen hafta işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralanan 12 yaşındaki Ahmed Ebu'l-Hıms'ın hastanede tedavisinin devam ettiğini belirten Ebu'l-Hıms, yaralı çocuğun sağlık durumunun istikrarsız olduğunu söyledi.

Kudüs kentinin doğusundaki El-İseviyye köyünde de işgal güçlerinin düzenlediği baskın sırasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Kudüs'ün kuzeyindeki Şufat Mülteci Kampı'nda işgal ordusuna ait askeri kontrol noktasındaki askerlerin öğrencilere ses bombası ve göz yaşartıcı bomba atması sonucu çatışma çıktığı bildirildi.

fiem

Yorumlar