Hamas Filistinli Grupların Vereceği Cevabı Bekliyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), hareketin Filistinli grupların temsilcilerinden oluşan komiteye Rafah Kapısı'ndaki krizin çözümüyle ilgili sunduğu öneriler ve görüşlere komitenin cevabını beklediğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1402 Tarih: 13 Ocak 2016 16:21
Hamas Filistinli Grupların Vereceği Cevabı Bekliyor

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (12 Ocak Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Filistinli grupların üyelerinden oluşan komitenin sunduğu önerilerin tartışmaya açık fikirler olduğu ve Hamas'ın bu önerileri reddetmediği, bilakis önerilerle ilgili bazı soruları gündeme getirdiği ve o sorulara verilecek cevapların beklendiği ifade edildi.

Bazı grupların asılsız gerekçeler ileri sürerek Rafah Kapısı'nın yönetiminde görev almayı reddetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Hamas Hareketi, "Onlardan arabuluculuk rolünün ötesinde halkımıza hizmete ortak olmalarını beklerdik" dedi.

Hamas Hareketi, bu tür tavırların hareketin diğer gruplarla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte Rafah Kapısı krizine çözüm bulma çabalarına engel olamayacağını belirtti.

fiem

Yorumlar