İsveç Dışişleri Bakanı İsrail'in Cinayetlerinin Soruşturulmasını İstedi

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, bugün (12 Ocak Salı) yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Filistinlileri hedef alan şiddet eylemlerinin ve cinayetlerinin soruşturulması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1148 Tarih: 13 Ocak 2016 22:32
İsveç Dışişleri Bakanı İsrail'in Cinayetlerinin Soruşturulmasını İstedi

İsveç medyasının aktardığına göre Wallström soruşturulma çağrısını işgal güçlerinin Filistinlilerin hayatlarını kaybettiği olaylarda hukuka göre suçlu olup olmadığının ortaya çıkması için yaptı.

Geçen yıl Ekim ayında başlayan ve halen devam eden Kudüs İntifadası'nda 28'i çocuk ve 7'si kadın olmak üzere bugüne kadar 155 Filistinli şehit oldu. Şehitlerin çoğu işgal güçlerinin orantısız güç kullanması veya yargısız infazı sonucu hayatlarını kaybetti.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, İsveç Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Filistinlilerin ölümleriyle ilgili derinlemesine bir soruşturma yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Daha önceki bir açıklamasında işgal rejiminin Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddetin radikalizme yol açtığını söyleyen Wallström, geçen yıl yaptığı bu açıklamasıyla işgal rejimini kızdırmıştı.

İşgal rejimiyle İsveç arasındaki ilişkiler, İsveç'in Filistin Devleti'ni tanımasının ardından kötüleşti.

fiem

Yorumlar