Şehit Neşet Mulhim Dün Gece Toprağa Verildi

1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinliler, Tel Aviv eylemini gerçekleştirdikten yaklaşık bir hafta sonra işgal güçlerince şehit edilen Neşet Mulhim'i dün gece yarısından sonra görkemli bir törenle toprağa verdi.  

Görüntülenme: 911 Tarih: 13 Ocak 2016 14:33
Şehit Neşet Mulhim Dün Gece Toprağa Verildi

İşgal güçlerinin şehidin cesedini teslim ederken gece yarısı hemen ve çok az kişinin katılımıyla defnedilmesini şart koşmasına rağmen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

"Arab 48" sitesinin konuyla ilgili haberinde, doğum yeri Arara köyünde toprağa verilen Mulhim'in cenaze törenine köy sakinlerinin yanında işgal güçleri girişleri kapatmadan önce köye girmeyi başaran köy dışından çok sayıda kişinin de katıldığı bildirildi.

İşgal güçlerinin Arara köyünü adeta askeri kışlaya çevirdiği, cenaze töreni sırasında köy girişinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı ve işgal ordusuna ait helikopterlerin köy üzerinde uçtuğu ifade edildi.

Neşet Mulhim, Tel Aviv'de üç işgalcinin öldüğü ve ondan fazlasının da yaralandığı eylemi gerçekleştirdikten bir hafta sonra Cuma günü işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit oldu.

fiem

Yorumlar