Şeyh İkrime'den Uluslararası Topluma ve Arap Ülkelerine Kudüs Eleştirisi

Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Ürdün Vakıflar Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa cemaatine yönelik saldırılarına son vermesi için işgal rejimine acilen siyasi ve diplomatik baskı uygulamasını istedi.  

Görüntülenme: 1308 Tarih: 13 Ocak 2016 21:00
Şeyh İkrime'den Uluslararası Topluma ve Arap Ülkelerine Kudüs Eleştirisi

Şeyh İkrime Sabri, Yüksek İslami Heyet ve Kudüs Murabıtları Heyeti'nin işgal güçlerinin Mescid-i Aksa cemaatini keyfi olarak uzaklaştırmayla cezalandırmasını protesto için düzenlediği gösteride yaptığı konuşmada, işgal rejiminin politikalarının ırkçı olduğunu söyledi ve hiç kimsenin bir insanı ibadet edeceği mekândan uzaklaştırma hakkı olmadığına dikkat çekti.

Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin baskınlarının kabul edilemez olduğunu kaydeden Sabri, Mescid-i Aksa'da namaz kılmanın her Müslümanın hakkı olduğunu dile getirdi.

Arap ülkelerinin ve uluslararası toplumun Kudüs dışında konularla meşgul olmasını eleştiren Şeyh İkrime Sabri, kentin Yahudileştirme faaliyetlerinin hedefinde olduğunu söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlar nedeniyle Kudüs'te meydana gelebilecek her türlü gerginlikten işgal yönetiminin sorumlu olacağını bildirdi.

fiem

Yorumlar