Siyonist Güçler Batı Yaka'da 5 Genci Tutukladı

Filistin halkını sindirmek ve iradesini kırmak için yoğun çaba harcayan işgal güçleri dün gece sabaha doğru Batı Yaka ve Kudüs’te yaptıkları baskınlarda 5 kişiyi tutukladılar.  

Görüntülenme: 1877 Tarih: 15 Ocak 2016 02:57
Siyonist Güçler Batı Yaka'da 5 Genci Tutukladı

Baskın ve operasyonlarla ilgili bilgi veren işgal ordusu, El-Halil ve Kudüs’te aranan 4 Filistinli gencin tutuklandığını duyurdu.

Bugün (15 Ocak Cuma) sabah erken saatlerde Cenin şehrinin doğu kesiminde birkaç beldeye baskın yapan ve geçici barikatlar kuran işgal güçleri bir kişiyi tutukladılar.

Dün gece ve bugün sabah erken saatlerde El-Halil, Cenin ve işgal altındaki Kudüs’ün birçok noktasına baskın yapan ve evleri kuşatan işgal güçlerinin, terör eşliğinde arama yaptıkları ve ev eşyalarına zarar verdikleri belirtildi.

İşgale karşı intifada başlatan Filistinli gençleri sindirmek için her yola başvuran işgal güçleri, evlere baskın düzenleyip tutuklamalar yaparken, tutukladığı kişileri sorgu merkezlerinde ağır işkencelerden geçiriyor veya kontrol noktalarında eylem yapacakları iddiasıyla üzerlerine ateş açarak şehit ediyor.

Şimdiye kadar 158 kişiyi şehit eden işgal güçleri 16 binden fazla kişiyi de yaraladı.

fiem

Yorumlar