El Halil'deki Eylemde Siyonist Kadın Öldü

El-Halil'de Filistinlilerden gasp edilen topraklar üzerinde kurulu Otniel Yahudi Yerleşkesi'nde bu akşam (17 Ocak Pazar) gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde yerleşimci bir kadının ağır yaralandığı ve daha sonra hayatını kaybettiği açıklandı.  

Görüntülenme: 799 Tarih: 17 Ocak 2016 12:39
El Halil'deki Eylemde Siyonist Kadın Öldü

İşgal rejiminden yayın yapan 0404 haber sitesi, bu akşam Yahudi yerleşimci bir kadının bıçaklı saldırıya uğradığını ve ağır yaralandığını, eylemcinin ise saldırının ardından kaçmayı başardığını belirtti.

Haberde, eylemcinin bölgede olması ihtimaline karşı Yahudi yerleşkesi sakinlerinden evlerinde kalmalarının istendiği ve işgal güçlerinin bölgede arama başlattığı ifade edildi.

İşgal televizyonu 2'inci kanalı ağır yaralı yerleşimci kadının klinik ölümünün ilan edildiğini ve daha sonra hayatını kaybettiğinin açıklandığını bildirdi.

Yahudi yerleşimci kadının ölümüyle birlikte Kudüs İntifadası'nda Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdiği çeşitli eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi. Eylemlerde onlarca işgalci de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre El-Halil kentinde siren sesleri duyulurken işgal helikopterleri de bölge üzerinde uçmaya başladı.

fiem

Yorumlar