Batı Yaka'da Gözaltı Furyası

İşgal güçlerinin Batı Yaka'nın birçok kentinde bu sabah gerçekleştirdiği baskınlar sırasında Filistinli 27 genci gözaltına aldığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 656 Tarih: 18 Ocak 2016 18:08
Batı Yaka'da Gözaltı Furyası

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, bu sabah erken saatlerde gerçekleştirilen baskınlarda Silvad'da 13, El-Halil'de 6, Beytlahim'de 1, Ramallah'ta 2, Nablus'ta 1, Tulkerem'de 2 ve Selfit'te 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Cenin'e bağlı Misilye beldesinde bu sabah düzenlediği baskınlar sırasında şehit Visam Kasravi'nin ailesine ve akrabalarına hakaret ettiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, şehit Visam Kasravi'nin toprağa verilmesinden birkaç saat sonra on askeri araçla sabah erken saatlerde beldeye giren işgal güçleri Kasravi ailesine ait eve baskın düzenledi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin şehidin ailesine ve yakınlarına saldırdığını, evdeki eşyalara zarar verdiğini, komşu evlerden bazılarına da baskın düzenlediğini açıkladı.

İşgal güçlerinin şehidin amcasının ve diğer bazı akrabalarının evlerine de baskın düzenlediğini ifade eden kaynaklar, baskınlar sırasında işgal askerlerinin çevreye gelişigüzel ateş açarak terör estirdiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar