Gasıp İsrail Askerleri Batı Yaka'da Evlere Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (21 Ocak Perşembe) erken saatlerde Cenin, Tubas, Beytlahim ve Nablus vilayetlerinde çeşitli bölgelere baskın düzenleyip evlerde arama yaptı.  

Görüntülenme: 804 Tarih: 21 Ocak 2016 11:25
Gasıp İsrail Askerleri Batı Yaka'da Evlere Baskın Düzenledi

Baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında yaşanan çatışmalarda birçok gencin yaralandığı ifade edildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Cenin kentinin doğu mahallesine 12 askeri araçla baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Fevzi Es-Saadi isimli Filistinlinin evinde arama yaptığı ve ev sakinlerini sorguya çektiği, Halime Es-Saadiyye Mahallesi'ne düzenlediği baskın sırasında Filistinli direnişçilerin işgal askerlerine ateş açtığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Tubas kentine düzenlediği baskın sırasında da işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığı ve işgal güçlerinin çok sayıda mermi ve ses bombası kullandığı, Dırar Musaid'in evinde arama yaptığı ifade edildi.

Nablus vilayetinde ise işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Belata Mülteci Kampı'na ve Tel beldesine düzenlediği baskınlar sırasında üç Filistinli yaralandı.

İşgal güçlerinin Tel beldesinde 41 yaşındaki Teysir Esad Yamin'i evinde arama yaptıktan sonra gözaltına aldı. Baskın sırasında 17 yaşındaki Cihad İbrahim İştiyye ve 21 yaşındaki Hamid İbrahim Ramazan isimli gençlerin yaralandıkları bildirildi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde düzenlediği baskınlarda Beytlahim'de de 7 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

fiem

Yorumlar