İngiliz Doktorlar Siyonist İsrail'in Dünya Tabipler Birliği'nden Çıkarılmasını İstedi

İngiliz doktorlar basına yansıyan 'tedavi olmak isteyen Filistinlilere işkence uygulandığı' iddialarının ardından İşgal devletinin Dünya Tabipler Birliği'nden çıkarılması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1348 Tarih: 21 Ocak 2016 01:21
İngiliz Doktorlar Siyonist İsrail'in Dünya Tabipler Birliği'nden Çıkarılmasını İstedi

Çarşamba günü İşgal devleti meclisi Knesset'te İsrail'e karşı akademik boykot hakkında konuşan İsrailli doktorların birlikteki temsilcisi Ze'ev Feldman: "71 İngiliz doktor Dünya Tabipler Birliği üzerine baskı kurarak birliğimizin doktorlarının Filistinli hastalara tıbbi işkencede bulunduğunu ve bu yüzden birlikten çıkarılmamız gerektiğini söylüyor" ifadelerinde bulundu.
 
İngiliz doktorların başarılı olması halinde İsrailli doktorlar Dünya Tabipler Birliğinden çıkarılacak, uluslararası tıp konferanslarına katılımdan ve dergilerde yayımlanmaktan men edilecek. İngiliz doktorlar özellikle son aylarda dünya çapındaki bilim adamlarının başlattığı yöntemin bir benzerini izliyor. 

İşgal devletine karşı akademik boykot hızla yayılıyor:

Aralık ayında 200 Güney Afrikalı akademisyen İsrail'e karşı akademik boykota destek verdiklerini açıkladı. Kasım ayında ise dünyadaki en büyük antropolog birliği olan "Amerikan Antropoloji Birliği" İsrail'li akademisyenlere boykot kararı aldıklarını açıkladı. 
 
BDS Hareketinin öncülük ettiği bu boykot ve yaptırımlar ABD'de ve Avrupa'da pek çok okulda, organizasyonda, kilisede ve kurumda hızla yayılıyor.
 
2015'in Kasım ayında işgal askerlerinin El-Halil'deki El-Ahly hastanesine düzenledikleri baskında öldürülenFilistinli bir hastanın odası
 

İSLAMİANALİZ

 

Yorumlar