İslamî Hareket’in Yasaklanmasına Karşı İmza Kampanyası Başlatıldı

1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları içinde faaliyet gösteren Arap Halkları Yüksek Takip Komisyonu, İslamî Hareket’in yasaklanmasına ve ona bağlı hizmet veren 20’den fazla sosyal, eğitim ve sağlık kuruluşunun kapatılmasına karşı Arapça, İngilizce ve Türkçe dillerinde “İslamî Hareket’in Yasaklanmasına Karşı” imza kampanyası başlattı.  

Görüntülenme: 904 Tarih: 22 Ocak 2016 21:54
 İslamî Hareket’in Yasaklanmasına Karşı İmza Kampanyası Başlatıldı

Girişimin sekreteri Tevfik Muhammed yaptığı açıklamada “başlatılan kampanyayla birlikte hazırlanan dilekçeyle İslamî Hareket’le ona bağlı hizmet kuruluşlarının yasaklanması kanun dışı ilan edilmektedir. İşgalci bu yasaklamayla temelde Filistin topraklarında faaliyet gösteren siyasi ve sivil çalışmaları yasaklamak istemektedir. O nedenle dilekçeye imza atanlar işgalci İsrail’den aldığı bu karardan vazgeçmesini istiyorlar” dedi.

Tevfik Muhammed yaptığı açıklamada, imza kampanyasıyla meseleyi bölgesel ve küresel çapta medya kadar, siyasi ve sosyal alanlarda gündeme taşımak, işgalcinin Filistin’de sivil toplum kuruluşlarıyla parti ve Filistinlilere ait hizmet kuruluşlarına yönelik kirli politikasını deşifre etmek, İsrail’in Filistin’de siyasi ve sivil çalışmaları yasaklama çabası içinde olduğunu göstermek istediklerini söyledi.

Kampanyanın başladığı ilk günden itibaren binlerce kişinin imza attığına dikkat çeken Tevfik Muhammed, İslamî Hareket’in yasaklanması ve ona bağlı kuruluşların kapatılmasına karşı başlatılan imza kampanyasına önümüzdeki günlerde milyonlarca kişinin iştirak etmesini beklediklerini ifade etti.

Siyonist işgal rejimi somut bir delil göstermeden 17 Kasım 2015 tarihinde 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket’i yasa dışı ilan edip kendisine bağlı 20 sağlık, eğitim ve sosyal kurumun da kapısına kilit vurdu.

fiem

Yorumlar