Batı Yaka'da Çatışma

Bugün Cuma namazından sonra Gazze sınırında, işgal altındaki Kudüs ve Batı Yaka’nın birçok noktasında işgal güçlerine karşı sürdürülen direnişte işgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba, ses bombası kullanmaları sonucu birçok kişinin yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 955 Tarih: 23 Ocak 2016 05:05
Batı Yaka'da Çatışma

Hastane kaynakları, bugün (22 Ocak Cuma) Batı Yaka’nın Belin köyünde ırkçı ayırım duvarı ile Yahudi yerleşkeleri inşasını protesto etmek için yapılan barışçıl eylem işgal askerlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı. İşgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanmaları soncu bir çocuk kafasından yaralanırken, onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

Göstericilerin, işgal güçlerinin işlediği cinayetlerin soruşturulmasını isteyen İsveç’in onurlu tutumunu takdir etmek için Filistin bayrakları yanında İsveç bayraklarını taşımaları dikkat çekti.

Kalkiliya’nın Kefer Kadum beldesinde halkın Yahudi yerleşkesi inşasını protesto etmek ve 13 yıldır kapalı olan caddenin de açılmasını istemek için yaptığı haftalık barışçıl gösterisine saldıran işgal güçleri 3 kişiyi gerçek mermilerle yaraladılar.

Beytlahim’in kuzey kesiminde yer alan Bilal bin Rabah Camii çevresinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan şiddetli çatışmaların ardından Siyonist milis güçler üç genci tutuklayıp bilinmeyen bir yere götürdüler.

Kaynaklar, işgal güçleriyle Filistinli gençler çatışırken, milis güçlerin arkadan gençlere yaklaşıp saldırdığını üç genci gözaltına aldıklarını ifade ettiler.

Hastane kaynakları ise çatışmalarda yaralanan bazı gençlerin tedavi için hastaneye getirildiklerini belirttiler.

Ramallah’a bağlı Nebi Salih köyünde yoğun çatışmalar yaşanırken, Ramallah’taki Ofer cezaevi önünde de işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. 
Diğer taraftan bugün Cuma namazından sonra sınıra yürüyen Gazzeli gençlere karşı gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanan işgal güçleri gençlerin tel örgülere yaklaşmalarını engellediler.

Gazze sınırında gençlere ateş açan ve göz yaşartıcı bomba atan işgal güçleri iki kişiyi yaralarken, onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

fiem

Yorumlar