Kudüs'te Filistinli Kız Çocuğu Şehit Edildi

Filistinli gençlere yönelik yargısız infazlarına devam eden işgal güçleri Kudüs’ün kuzey doğusunda yer alan Aneta beldesine yakın Anatot yerleşkesi kavşağında bıçaklı eyleme kalkıştığı iddiasıyla Filistinli bir genci şehit etti.  

Görüntülenme: 2558 Tarih: 23 Ocak 2016 14:57
Kudüs'te Filistinli Kız Çocuğu Şehit Edildi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bugün (23 Ocak Cumartesi) sabah erken saatlerde Siyonist güvenlikçinin ateşiyle şehit olan kız çocuğunun 13 Şubat 2002 doğumlu Rukiye Abdu Muhammed Ebu İd olduğunu belirtildi ve Yatta’dan olan ailesinin ise Anata beldesinde ikamet ettiği ifade edildi.

Bugünkü infazla ilgili açıklama yapan işgal polisi sözcüsü, yirmilerinde olan bir Filistinli gencin yerleşke girişinde nöbet tutan güvenlikçiye bıçakla saldırmak istediğini, ancak güvenlikçinin fırsat vermeden kendisine ateş açtığını ve genç kızı ağır yaraladığını iddia etti.

Kudüs İntifadası'nın başladığı günden şimdiye kadar onlarca Filistinli genç ve çocuk eylem yaptığı veya yapmaya niyetlendiği iddiasıyla şehit edildi. İşgal güçleri şüphelendikleri kişileri bu bahaneyle cadde ortasında şehit etmekten kaçınmıyor.

fiem

Yorumlar