Filistin Uzlaşı Hükümeti Gazze'nin Hakkı Olan Parayı Göndermiyor

Kalkınma ve ekonomi uzmanları, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümeti kurulduğundan bu yana Gazze'deki bakanlıklara tek kuruş dahi gönderilmediğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1682 Tarih: 25 Ocak 2016 19:43
Filistin Uzlaşı Hükümeti Gazze'nin Hakkı Olan  Parayı Göndermiyor

Filistin Yönetimi 2016 yılı bütçe rakamlarının 2015 yılı bütçe rakamlarından farklı olmadığını ve kurulduğu günden bu yana Filistin Yönetimi'nin yaşadığı krizi yansıttığını kaydeden uzmanlar, rakamların ve bütçeden pay alacakların değişmediğini bildirdi.

Uzmanlar, Norveç halk yardımlarıyla demokratik ortaklığı güçlendirme programı kapsamında Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Şebekesi'nin dün akşam Gazze kentinde düzenlediği "2016 Filistin Bütçesi" konulu etkinliğe katıldı.

Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Şebekesi Müdürü Emced Eş-Şeca, net bütçe açığının yüzde 30 olduğunu, Başbakan Rami El-Hamdallah kemer sıkmaktan bahsettiği halde bütçenin harcamalarla dolu olduğunu, yaklaşık iki hafta önce kabul edilen bütçenin tartışılmadan kabul edildiğini söyledi.

Ekonomi uzmanı ve Birzeit Üniversitesi öğretim görevlisi Nasr Abdülkerim ise bütçe rakamları ve içeriğinde önceki yıla göre herhangi bir değişiklik olmadığını ifade ederek, hükümetin ekonomi politikasının bulunmadığına dikkat çekti.

Abdülkerim, Filistin Yönetimi'nin gelir kaynaklarının olmadığını ve var olan gelir kaynakları üzerinde de egemenliğinin olmadığını ifade etti.

fiem

Yorumlar