Hıdır Adnan Esirlerle Dayanışma Çağrısı Yaptı

İslami Cihad Hareketi Liderlerinden Hıdır Adnan, dün akşam yaptığı açıklamada işgal zindanlarında bulunan ve açlık grevi yapan Filistin'li tutsaklara destek olma ve dayanışma çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 3089 Tarih: 26 Ocak 2016 16:55
Hıdır Adnan Esirlerle Dayanışma Çağrısı Yaptı

İslami Cihad Hareketi Liderlerinden Hıdır Adnan, dün akşam yaptığı açıklamada işgal zindanlarında bulunan ve açlık grevi yapan Filistin'li tutsaklara destek olma ve dayanışma çağrısında bulundu. İslami Cihad lideri, açlık grevi yapanların arasında esir gazeteci Muhammed El-Kik'in ve Ürdün'lü esir Abdullah Ebu Cabir'in sağlık durumlarının oldukça kötüye gittiğini ifade etti. 
 
Adnan, açıklamalarında: "Herkesi bu iki esir Muhammed El-Kik ve Abdullah Ebu Cabir ile dayanışmaya ve yardım etmek için bir şeyler yapmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
Siyonist işgal rejimi tarafından Kasım ayında tutuklanarak idari hapis cezasına mahkum edilen 33 yaşındaki Filistinli gazeteci Muhammed El-Kik'in tutuklandıktan sonra başladığı açlık grevi 63. gününe girdi. Doktorlarından yapılan açıklamada El-Kik'in sağlık durumunun oldukça kritik olduğu ifade edildi.
 
Yaklaşık 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Ürdünlü esir Abdullah Ebu Cabir'in açlık grevinin ise 75 günü geçtiği ve sağlık durumunun gittikçe kötüleştiği belirtildi.
 
Abdullah Ebu Cabir                                                      Muhammed El-Kik
İSLAMİANALİZ

 

Yorumlar