İşgal Güçleri Gazze ve Kudüs'te 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (2 Şubat Salı) Kudüs kentinin güneydoğusundaki Cebel El-Mukebber beldesinden üç genci ve Gazze Şeridi'nden de iki genci gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1513 Tarih: 02 Şubat 2016 07:28
İşgal Güçleri Gazze ve Kudüs'te 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı

El-Mukebber Medya Şebekesi'nin bildirdiğine göre, işgal polisi özel kuvvetler eşliğinde Kudüs'e bağlı Cebel El-Mukebber beldesinde El-Ceabis Mahallesi'ne baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin mahalledeki birçok evde arama yaptığı ve bu sırada Muhammed Ceabis, Alâ Ceabis ve Abdullah Ceabis isimli gençleri gözaltına aldığı ifade edildi.

Bu arada, işgal güçlerinin bugün Kudüs'ün doğusundaki El-İseviyye köyüne düzenlediği baskın sırasında gözaltına aldığı Yezen Neaci isimli çocuğu bir süre gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktığı bildirildi.

Öte yandan, işgal rejimi medyası, işgal güçlerinin bu akşam Gazze Şeridi sakini iki genci gözaltına aldığını belirtti.

İşgal rejimi medya kaynakları, Gazzeli gençlerin sınırdaki dikenli telleri aşarak 1948'de işgal edilen topraklara geçtikleri sırada gözaltına alındıklarını söyledi.

Yıllardır abluka altında tutulan Gazze Şeridi'nde işsizlik oranının çok yüksek olması nedeniyle Gazzeli gençler 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında iş bulma ümidiyle sınırı geçmeye çalışıyor.

fiem

Yorumlar