Ziyad El Hamuri'den Önemli Uyarı

Kudüs Toplumsal ve Ekonomik Haklar Merkezi Müdürü Ziyad El-Hamuri, devam eden kazılar ve yahudileştirme faaliyetlerinden dolayı şu an Mescidi Aksa'da durumun çok tehlikeli düzeye geldiğini, resmi açıdan, İslam dünyasında ve uluslararası boyutta bir hareketliliğin başlatılması gerektiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 852 Tarih: 18 Ağustos 2022 13:14
Ziyad El Hamuri'den Önemli Uyarı

El-Hamuri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne özel yaptığı açıklamalarında İsrail işgal rejiminin ve yahudileştirme örgütlerinin Mescidi Aksa'nın altında ve çevresinde yürüttüğü kazı çalışmalarının bugün geçmişte görülenlerin çok daha ilerisinde olduğunu, buranın temelleri açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu, dolayısıyla Mescidi Aksa'nın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. 

El-Hamuri, işgal yönetiminin bir yandan bu kazı çalışmalarını yürütürken diğer yandan meydana gelen tahribatların giderilmesine ve gerekli onarımların yapılmasına izin vermediğine dolayısıyla zarar gören kısımların güçlendirilmesini engellemek suretiyle tehlikenin artmasına neden olduğuna dikkat çekti. 

El-Hamuri işgal rejiminin Kudüs'te çok çirkin bir yöntem izlediğini, mübarek Mescidi Aksa'nın surlarını zayıflatmaya çalıştığını ve böylece sözde Süleyman Tapınağı'nı inşa edebilmek için mevcut binaların toptan yıkılmasına sebep olacak bir durum oluşmasına yol açmak istediğini vurguladı. 

El-Hamuri, Mescidi Aksa'yı hedef alan faaliyetlerin hem resmi kanallarla hem yahudi yerleşim örgütleri kanalıyla, iki yoldan yürütüldüğüne dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar