Kudüs, Cenin ve Nablus'ta Çatışma

Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde bugün (14 Şubat Pazar) öğle saatlerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda birçok gencin yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1296 Tarih: 14 Şubat 2016 17:34
Kudüs, Cenin ve Nablus'ta Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Yabud ve Araka beldelerinde çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini bildirdi.

Yerel kaynaklar, işgal güçleriyle girdikleri silahlı çatışmada şehit olan iki gencin ikamet ettiği Araka beldesinde şiddetli çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin beldeye baskın düzenlemesinin hemen ardından çatışma çıktığını söyledi.

İşgal güçlerinin Araka beldesini kuşatarak arama operasyonu başlattığı, Yabud beldesinde de çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin ayrıca Nezletu'ş-Şeyh ve Et-Tarim beldelerine baskın düzenlediği ifade edildi.

Bu arada işgal güçlerinin Nablus'a bağlı Kasra ve Kablan beldelerine baskın düzenlediği, Kudüs'ün kuzeybatısındaki Katna beldesinde yaşanan çatışmalarda da yedi Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

fiem

Yorumlar