Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (15 Şubat Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1717 Tarih: 15 Şubat 2016 12:20
Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, baskın sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaat yüksek sesle tekbir getirerek 7 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubuna tepki gösterdi.

Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştıkları sırada işgal polisinin ve özel kuvvetlerin sıkı bir şekilde koruduğu ve cemaatten hiç kimseyi yerleşimcilere yaklaştırmadığı bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını protesto eden çok sayıda aktivistin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermediği ve Mescid-i Aksa'ya girişte şüphelendiği kişilerin kimliklerine el koymayı sürdürdüğü ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskına teşvik ediyor.

Yahudi yerleşimciler, baskınlar için genellikle Mescid-i Aksa'da cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Yorumlar