Kudüs İntifadası Medya Desteği Bekliyor

Kudüs İntifadası'na Destek İçin Medya Komitesi, Arap ülkeleri medyası ile uluslararası basın-yayın kuruluşlarını intifadaya ve hedeflerine destek olarak intifadaya özel programlar yapmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1620 Tarih: 23 Şubat 2016 09:03
Kudüs İntifadası Medya Desteği Bekliyor

Komite, bugün (23 Şubat Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, aktivistlerden de sosyal paylaşım sitelerinde Filistin halkına ve işgalcilere karşı başlattığı intifadaya destek olmalarını istedi.

Bildiride, 27 Şubat'ta intifadanın başlamasının üzerinden 150 gün geçmiş olacağı kaydedilerek, "Bu intifadayı Filistin halkı ve direniş güçleri Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü, Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait kutsal mekanları savunmak için başlattı" ifadesine yer verildi.

Filistin halkının Kudüs İntifadası'nda işgal güçlerinin vahşetine karşı toprağı, insanı ve milli kimliği savunduğu belirtilen bildiride, intifada boyunca Filistinlilerden yüzlerce şehit ve yaralı olduğu, işgal güçlerinin topluca cezalandırma yöntemine başvurduğu, kadınları ve çocukları öldürdüğü, şehit ailelerinin evlerini yıktığı dile getirildi.

Bildiride ayrıca, Kudüs İntifadası'nda bıçaklama, otomobille çarpma ve keskin nişancı ateşi gibi yöntemlerin kullanıldığı ve işgalci düşmana ağır kayıplar verdirildiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar