İşgal Güçleri Bu Sabah Kudüs'te Filistinli İki Genci Şehit Etti

Kudüs'ün Eski Belde semtinde İsraillilere yönelik eylem gerçekleştirdikleri iddiasıyla bindikleri araca bu sabah (9 Mart Çarşamba) işgal güçlerinin ateş açtığı Filistinli iki genç şehit oldu. 

Görüntülenme: 1470 Tarih: 09 Mart 2016 08:31
İşgal Güçleri Bu Sabah Kudüs'te Filistinli İki Genci Şehit Etti

İşgal güçlerinin saldırısı anında olay yerinde bulunan 50 yaşındaki bir başka Filistinlinin de ağır yaralandığı ve Eski Belde sakinlerinden olduğu belirtilen yaralının hastanede yoğun bakımda tedavi görmekte olduğu bildirildi.

İşgal rejimi medyası, işgal güçlerinin içinde iki Filistinlinin bulunduğu araca ateş açtığını, Filistinlilerden birinin olay yerinde öldüğünü, diğerinin ise ağır yaralandığını ve daha sonra hayatını kaybettiğinin açıklandığını ifade etti.

İşgal polisi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aracın içinde yerel yapım silahlar ele geçirildiğini ve gençlerin bu sabah Yahudi yerleşimcileri taşıyan otobüse ateş açan eylemciler olduğunun tahmin edildiğini öne sürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise yayınladığı bildiride, İrtibat Müdürlüğü aracılığıyla Kudüs kentinde Filistinli bir gencin şehit olduğunun ve bir diğerinin de yaralandığının kendilerine iletildiğini açıkladı.

fiem

Yorumlar