Mescid-i Aksa'ya Yerleştirilecek Kameralar Siyonist Rejim'in Gözü Mü Olacak?

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirmenin yol açabileceği sakıncalar konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 1753 Tarih: 22 Mart 2016 15:56
Mescid-i Aksa'ya Yerleştirilecek Kameralar Siyonist Rejim'in Gözü Mü Olacak?

İsrail'in elinin Mescid-i Aksa'daki güvenlik kameralarına ulaşmasından endişe ettiğini belirten Şeyh Raid Salah, Ürdün Vakıflar Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirme kararını gözden geçirmesini istedi.

Şeyh Raid Salah, Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Merkezi QPress'e yaptığı açıklamada, "Düşüncemi daha önce de ifade ettim, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Bu kameralar sadece Ürdün Vakıflar Bakanlığı'nın kontrolünde kalsa bunun iyi bir proje olduğunu söyleriz. Fakat maalesef işgal rejimi bu işe parmağını sokacak ve kameralara el koyacak. Mescid-i Aksa'da her yeri gözetleyecek 55 gözü olacak" dedi.

İsrail'den her türlü kötülüğün beklendiğine dikkat çeken Şeyh Raid Salah, güvenlik kameralarının ileride Mescid-i Aksa'ya Kudüs dışından gelenler ve Mescid-i Aksa bekçileri aleyhinde kullanılabileceğini ifade etti.

Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri de, Arabi 21 sitesinde yayınlanan açıklamalarında, Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirilmesi anlaşmasının sadece İsrail için kazanç olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar