Gasıp İsrail Rejimi Mescid-i Aksa'ya Girişlere Kısıtlama Getirdi

İşgal güçlerinin bu akşam (22 Mart Salı) Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirerek 40 yaşından küçük erkeklerin girişine izin vermediği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1624 Tarih: 23 Mart 2016 00:18
Gasıp İsrail Rejimi Mescid-i Aksa'ya Girişlere Kısıtlama Getirdi

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin sürpriz bir şekilde Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirdiğini, 40 yaşından küçük erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verilmediğini, her yaştan kadınların ve 40-50 yaş arası erkeklerin ise kimliklerine girişte el konulduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa'ya girişlere getirilen kısıtlamaların Yahudilerce kutsal sayılan bayram günlerine denk geldiğine dikkat çeken El-Kisvani, Yahudi yerleşimcilerin baskın çağrıları nedeniyle Yahudi bayramlarının Mescid-i Aksa için tehlike teşkil eder hale geldiğini bildirdi.

El-Kisvani, Yahudi yerleşimcilerin baskın çağrılarına karşılık Filistinlilerin Mescid-i Aksa'dan ve Eski Belde'den uzaklaştırıldıklarını belirtti.

Bu arada, işgal polisi yayınladığı bildiride, İsrail Güvenlik Bakanı'nın bayram günleri dolayısıyla yarından itibaren Cumartesi'ye kadar Batı Yaka'ya giriş çıkışların yasaklanması direktifi verdiğini söyledi.

fiem

Yorumlar