Tüm Kısıtlamalara Rağmen Filistinliler Mescid-i Aksa'yı Boş Bırakmıyor

İşgal güçlerinin Yahudi bayram günleri dolayısıyla getirdiği kısıtlamalar ve girişte kimliklere el konulması Filistinlilerin Kudüs'ün ve 1948'de işgal edilen toprakların dört bir yanından kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya gelmelerine engel olmadı.  

Görüntülenme: 1715 Tarih: 24 Mart 2016 18:06
Tüm Kısıtlamalara Rağmen Filistinliler Mescid-i Aksa'yı Boş Bırakmıyor

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre, bu sabah (24 Mart Perşembe) çok sayıda Filistinli Mescid-i Aksa'da namaz kılmaya geldi.

Bu arada işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Yahudi yerleşimcilerin baskını için Mescid-i Aksa surları çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı, kapılarda görevli işgal polislerinin Mescid-i Aksa'ya giren Filistinlilerin kimliklerini aldığı ifade edildi.

Sözde heykel örgütlerine bağlı fanatik Yahudi yerleşimci grupları, Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günleri bahanesiyle bugün Mescid-i Aksa'ya baskın çağrısında bulunmuştu.

Mescid-i Aksa'nın El-Mağaribe Kapısı sabah saat 07:30'da Yahudi yerleşimcilerin girmesi için açılınca Mescid-i Aksa'daki cemaat baskını protesto için yüksek sesle tekbir getirmeye başladı.

Mescid-i Aksa'ya bu sabah 37 Yahudi yerleşimcinin girdiği ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda cemaati yerleşimcilere yaklaştırmadığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar