Gasıp İsrail Rejimi Kudüslü Öğretmene Mescid-i Aksa'dan Uzaklaştırma Cezası Verdi

Kudüs'teki işgal polisi, dün (28 Mart Pazartesi) Filistinli kadın öğretmen Henadi El-Halevani'ye Mescid-i Aksa'dan altı ay uzaklaştırma cezası verdi. İşgal polisinin ayrıca yaşlı iki kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1757 Tarih: 29 Mart 2016 04:40
Gasıp İsrail Rejimi Kudüslü Öğretmene Mescid-i Aksa'dan Uzaklaştırma Cezası Verdi

Kudüsümüz İnsan Hakları Müessesesi'nden Avukat Remzi Kuteylat, işgal polisinin El-Halevani'yi El-Meskubiyye Polis Merkezi'ne çağırdığını ve altı ay süreyle Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararını teslim ettiğini ifade etti.

İşgal güçlerinin El-Halevani'yi beş gün gözaltında tuttuktan sonra önümüzdeki Perşembe gününe kadar ev hapsi şartıyla, üçüncü bir tarafın beş bin şikellik kefaleti ve bin şikel peşin kefalet karşılığı serbest bıraktığı kaydedildi.

Henadi El-Halevani, geçen hafta Çarşamba günü Seher En-Netişe'nin Sulh Mahkemesi'ndeki duruşmasını izlemek üzere gittiği sırada gözaltına alınmıştı.

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüs kenti sakinlerinden Halil El-Abbasi ve Abdülaziz El-Abbasi isimli yaşlı Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan çıktıktan sonra gözaltına aldığı belirtildi.

fiem

Yorumlar