Siyonist Rejim Polisi Mescid-i Aksa'da 6 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal polisi ve istihbaratı, dün (4 Nisan Pazartesi) öğleden sonra 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan altı Filistinliyi Mescid-i Aksa'dan çıkarken gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1273 Tarih: 05 Nisan 2016 06:57
Siyonist Rejim Polisi Mescid-i Aksa'da 6 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin gözaltına aldığı altı kişiyi saatlerce gözaltında tuttuktan sonra ikisini gözaltında tutmaya devam ettiği ve dördünü 15 gün süreyle Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verdikten sonra serbest bıraktığı ifade edildi.

Kudüs Enformasyon Merkezi, gözaltına alınan altı kişinin Ummu'l-Fahm kentinden olduklarını ve işgal güçlerinin saatler süren sorgunun ardından yaşlı olan dördünü Mescid-i Aksa'dan 15 gün uzaklaştırma cezasıyla cezalandırdığını ve serbest bıraktığını, Muhammed Ebu'ş-Şerif ve Ferah Süleyman Cebbarin'i gözaltında tutmaya devam ettiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verilenlerden Hacı Ebu'l-Abd, işgal polisinin ve istihbaratının El-Esbat Kapısı'nda beklediklerini ve Ummu'l-Fahm'dan geldikleri aracı park ettikleri yere kadar kendilerini takip ettiklerini bildirdi.

Ebu'l-Abd, arabaya bindikleri anda işgal güçlerinin vahşi hayvanlar gibi üzerlerine atıldıklarını ve araçla birlikte El-Kışla Sorgu Merkezi'ne götürüldüklerini, sorgu sırasında ilerlemiş yaşlarına saygı gösterilmediğini ve birçok küfre ve hakarete maruz kaldıklarını belirtti.

fiem

Yorumlar