Mescid-i Aksa'ya Kamera Yerleştirilmesi Projesi Bir Tuzak Mı?

Ürdünlü Mühendisler Sendikası, Ürdün hükümetinden Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirme projesinden vazgeçerek, Mescid-i Aksa'yı korumak için daha etkili yollara başvurmasını istedi.  

Görüntülenme: 1368 Tarih: 07 Nisan 2016 16:41
Mescid-i Aksa'ya Kamera Yerleştirilmesi Projesi Bir Tuzak Mı?

Sendika tarafından dün akşam (6 Nisan Çarşamba) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, ileride Kudüs halkının aleyhine kurulmuş bir tuzak olduğu ortaya çıkabilecek adımların atılmasında acele edilmemesi gerektiği belirtildi.

Ürdün'ün Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirme projesine Kudüslülerin ve Filistinlilerin birçoğunun karşı çıktığına dikkat çekilen bildiride, yapılan mantıklı uyarılara rağmen Ürdün hükümetinin projede ısrar ettiği kaydedildi.

Ürdün'ün Mescid-i Aksa'yı himaye için kamera projesini önerdiğini söylemesine rağmen işgal rejiminin projeyi kendi başarısı olarak gördüğüne işaret edilen bildiride, işgal yönetiminin kamera kayıtlarını Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı direnen cemaat aleyhinde delil olarak kullanma niyetinde olduğu ifade edildi.

Ürdünlü mühendisler, kamera yerleştirilmesinin Mescid-i Aksa'yı baskınlara karşı koruyan bir grup insandan da mahrum bırakacağını söyleyerek, Siyonistlerin kameraların Pesah (Hamursuz) Bayramı'ndan önce yerleştirilmesi ve bir an önce kameralardan yararlanılması çağrısında bulunduklarını belirtti.

Ürdünlü Mühendisler Sendikası, Siyonistlerin bütün bu açıklamalarına rağmen Ürdün hükümetinin projede nasıl ısrar ettiğini sordu.

fiem

Yorumlar