Kudüs İntifadası Siyonist Toplumu Sarstı

Ez-Zeytune Araştırma Merkezi Müdürü Muhsin Salih, halen devam etmekte olan Kudüs İntifadası'nın işgal rejimi toplumunun iki esasını sarstığını bildirerek, söz konusu esasların güvenlik ve ekonomi olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1432 Tarih: 07 Nisan 2016 23:04
Kudüs İntifadası Siyonist Toplumu Sarstı

İşgal toplumundaki sarsıntıya karşılık Filistinlilerin direniş örneği gösterdiklerini belirten Salih, intifadanın ümmetin pusulasını gerçek düşmanına yönelttiğini ifade etti.

"Bila Hudud" (Sınırsız) programında konuşan Salih, intifadanın önündeki engelleri geride bıraktığını belirterek, intifadanın ilk beş ayında 1516 eylem gerçekleştirildiğini ve 296 eylemin İsraillilerin ölümü veya yaralanmasıyla sonuçlandığını açıkladı.

İsraillilerin beşeri kayıplarının az olmasına rağmen işgal rejimi toplumu güvenlik ve ekonomi esasları üzerine kurulu olduğu için kayıpların toplumda paniğe yol açtığını ifade eden Salih, İsrail istatistiklerine göre Yahudi yerleşimcilerden yüzde 77'sinin kendisini güvende hissetmediğine işaret etti.

İşgal güçlerinin intifadayı bastırmak için gerçekleştirdiği operasyonların işgal rejimi ekonomisine kan kaybettirdiğine dikkat çeken Salih, eylemlerin gerçekleştirildiği bazı bölgelerde halkın yüzde 80'inin bazı vakitlerde evlerinden çıkmadığını, işgal rejimi turizminin de büyük zarar gördüğünü söyledi.

Her intifadanın kendine has bir yönü olduğunu kaydeden Salih, Kudüs İntifadası'nın da bıçak intifadası olduğunu ve eylemlerin birçoğunun hiçbir örgüte bağlı olmayan gençler tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar