Siyonist Rejim, Mescid-i Aksa'da Nöbet Tutan İki Kadını Gözaltına Aldı

İşgal güçleri, bu sabah (7 Nisan Perşembe) Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan Kudüslü iki kadın aktivisti evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1279 Tarih: 07 Nisan 2016 16:31
Siyonist Rejim, Mescid-i Aksa'da Nöbet Tutan İki Kadını Gözaltına Aldı

Kudüslü Esir ve Tutuklu Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, işgal istihbaratının Kudüs'ün Eski Belde semtinde Es-Saydavi ailesine ait eve baskın düzenlediğini ve evde uzun süre arama yaptıktan sonra Ayide Es-Saydavi'yi gözaltına aldığını bildirdi.

Ebu Asab, işgal güçlerinden bir başka grubun yine Eski Belde semtinde El-Heşlemun ailesinin evine baskın düzenlediğini ve evin altını üstüne getirdiğini, daha sonra 27 yaşındaki aktivist Delal El-Heşlemun'u gözaltına aldığını ifade etti.

İşgal güçlerinin aktivistlerin evlerinde arama yaptığını ve cep telefonlarıyla bazı eşyalarına el koyduğunu belirten Ebu Asab, her iki kadın aktivistin de Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılan ve işgal güçlerinin "kara liste" olarak adlandırdığı listede isimleri bulunan aktivistlerden olduğunu söyledi.

İşgal güçleri geçtiğimiz günlerde de Mescid-i Aksa'da Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direnen kadın aktivistlerden Henadi Halevani ve Seher En-Netişe'yi gözaltına almıştı.

Halevani'nin gözaltı süresinin uzatıldığı ve En-Netişe'nin 6 ay Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verilerek serbest bırakıldığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar