Kudüs Eylemini Planlayan Gençler Tutuklandı Mı?

Siyonist işgal güçleri, şehit Abdulhamid Ebu Surur’un düzenlediği Kudüs eylemini planlayan Hamas’a ait bir hücrenin tespit edilip üyelerinin tutuklandığını duyurdu.  

Görüntülenme: 1520 Tarih: 22 Nisan 2016 16:05
Kudüs Eylemini Planlayan Gençler Tutuklandı Mı?

Siyonist işgal polisi sözcüsü Luba Es-Semri, 18 Nisan Pazartesi günü Kudüs’te gerçekleştirilen ve ikisi ağır 21 Siyonist’in yaralandığı otobüs saldırısıyla ilgili yayın yasağının kısmi olarak kaldırılması üzerine olayla ilgili bilginin paylaşılmasına izin verildiğini hatırlatarak, Siyonist İç İstihbarat Birimi (Şabak) ile ortaklaşa sürdürdükleri çalışma neticesinde otobüs saldırısıyla ilgileri olduğu şüphesiyle Beythalim’de Hamas’a mensup bazı gençlerin tutuklandığını söyledi.

Es-Semri yatığı açıklama ayrıca, olayla ilgili yayın yasağının 19 Mayıs’a kadar süreceğini belirtti.

İşgal polisi ise daha önce yaptığı açıklamada otobüs saldırısını Beytlahim’den olan ve olayda ağır yaralanan ardından da şehit olan Abdulhamid Ebu Surur’un (19) gerçekleştirdiğini söyledi.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Hamas hareketi ise, Kudüs'teki otobüse düzenlenen eylemi gerçekleştiren Abdülhamid Ebu Surur'un İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi olduğunu ilan etti.

fiem

Yorumlar