Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın(VİDEO)

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun bu sabah (24 Nisan Pazar) Mescid-i Aksa'nın Er-Rahme Kapısı yakınlarında ayin yapmak istemesi üzerine işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler ile Mescidi-i Aksa bekçileri ve cemaat arasında itiş kakış ve yumruklaşma yaşandı.  

Görüntülenme: 1602 Tarih: 24 Nisan 2016 19:45
Siyonistlerden Mescid-i  Aksa'ya Baskın(VİDEO)

Görgü tanıkları, 25 Yahudi yerleşimciden oluşan bir grubun işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saat 07:30'da El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya girdiğini ve Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine ise kısıtlama getirilerek içeri girerken kapılarda kimliklerine işgal polisince el konulduğunu söyledi.

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'nın doğu cihetindeki Er-Rahme Kapısı'na geldiklerinde içlerinden bazılarının ayin yapma girişiminde bulunduğu, Mescid-i Aksa bekçilerinin müdahale ederek ayin girişimini engellediği, bunun üzerine işgal güçlerinin bekçilere ve cemaate saldırdığı bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerin bu sabah Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdikleri baskına Mescid-i Aksa'da bombalı saldırı gerçekleştirmeyi planladığı suçlamasıyla daha önce gözaltına alınan fanatik Yahudi Yehuda Etzion'un da katıldığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimci grupların Mescid-i Aksa'ya baskınının devam ettiği ve baskına katılanların sayısının saat dokuza kadar 52 kişiye ulaştığı belirtildi.
 
 

FİEM

Yorumlar