Pesah Bayramında Mescid-i Aksa'ya Baskınlar Arttı

Onlarca Yahudi yerleşimcinin dün sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesiyle birlikte Pesah (Hamursuz) Bayramı boyunca Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimci sayısının bini geçtiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1582 Tarih: 29 Nisan 2016 12:25
Pesah Bayramında Mescid-i Aksa'ya Baskınlar Arttı

Baskınların yoğunlaşması ve yerleşimcilerden bazılarının baskın sırasında ayin yapma girişiminde bulunması nedeniyle Mescid-i Aksa'da gergin anların yaşandığı bildirildi.

Quds Press Haber Ajansı, 24-28 Nisan tarihleri arasında Mescid-i Aksa'ya 1058 Yahudi yerleşimcinin baskın düzenlediğini, bu sayının 192'sini bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya giren yerleşimcilerin oluşturduğunu açıkladı.

Haberde ayrıca, Nisan ayının başından Pesah (Hamursuz) Bayramı'na kadar Mescid-i Aksa'ya 480 Yahudi yerleşimcinin ve rehberin baskın düzenlediği belirtildi.

Mescid-i Aksa bekçilerinin ve cemaatin Yahudi yerleşimcilerden bazılarının ayin girişimine engel olmayı başardıklarını ifade eden Quds Press Haber Ajansı, işgal polisinin de baskınlar sırasında 37 yerleşimciyi kışkırtıcı davranışları nedeniyle Mescid-i Aksa'nın avlusundan kovduğunu söyledi.

İşgalcilerin baskınlar sırasında Mescid-i Aksa bekçilerine sözlü ve filli olarak sataştığı kaydedilen haberde, işgal güçlerinin Filistinli onlarca gence Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verdiği bildirildi.

Fanatik Yahudi örgütleri, Yahudi yerleşimcileri Yahudilerce kutsal sayılan bayram günlerinde Mescid-i Aksa'ya kalabalık baskınlar düzenleme çağrısında bulunmuştu.

fiem

Yorumlar