''Siyonist Rejim Mescid-i Aksa'yı Ziyaretçisiz Bırakmak İstiyor.''

İşgal altındaki Kudüs şehrinde basın toplantısı düzenleyen Kudüs’teki önde gelen dini şahsiyetler işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı ziyaretçilerden yoksun bırakmak istediğini, bunun için de planlı bir şekilde insanları tutukladığını ve onları Mescidi Aksa’dan uzaklaştırdığını söylediler.  

Görüntülenme: 1522 Tarih: 29 Nisan 2016 15:47
''Siyonist Rejim Mescid-i Aksa'yı Ziyaretçisiz Bırakmak İstiyor.''

“Aksa yardım bekliyor” ismiyle düzenlenen basın toplantısına katılan önemli şahsiyetler, işgalcinin Yahudilerin Pesah Bayramını bahane ederek son iki hafta içinde Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzlerini daha da yoğunlaştırdığını ve yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Aksa’yı basıp burada ayinler yaptığını ifade ettiler.

Kudüs’teki Yüksel İslam Heyeti Başkanı ve Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri yaptığı açıklamada, işgalcinin son iki hafta içinde Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzlerine devam ettiğini hatırlatarak, Yahudi yerleşimlerin dışarıdaki Yahudileri özendirmek için bu iki hafta içinde yaptıkları baskınları internette paylaştıklarını kaydetti.

Şeyh Sabri yaptığı açıklamada ayrıca “işgalcinin uygulamaları Müslümanlara meydan okumak ve duygularıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Aleyhinde yapılan açıklama ve kınamalar umurunda değil. Arap Birliği’nin Kudüs ve Mescidi Aksa konusunu Birleşmiş Milletlere götürmesine üzülüyoruz. Bu Arapların zaafını, sorularını çözmedeki acziyetlerini gösteriyor. Onların yaşadıkları iç sorunlarla iç çatışmalar işgalciyi saldırılara ve tecavüzlere özendiriyor” dedi.

fiem

Yorumlar