Hayfa’dan Mescid-i Aksa’ya Yürüyüşün İkincisi Başladı

1948 Toprakları Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah liderliğinde geçen yıl ilki yapılan Hayfa’dan Mescid-i Aksa’ya yürüyüşün ikincisi başladı. 

Görüntülenme: 1616 Tarih: 11 Mayıs 2016 04:31
Hayfa’dan Mescid-i Aksa’ya Yürüyüşün İkincisi Başladı

1948 işgal topraklarında yaşayan Filistinliler Hayfa’dan 200 kilometre uzaklıktaki Mescid-i Aksa’ya yaya olarak yürüyecekler. Bu yılki yürüyüşün ana sloganı “Aranızda barışı yayın” olarak tespit edildi.

Önümüzdeki Perşembe günü Mescid-i Aksa’ya ulaşmaları beklenen Filistinlilerin yürüyüşü Hayfa’nın Hacı Abdullah Camiinden başladı.

Hayfa’dan Mescid-i Aksa’ya yürüyüşü organize eden 1948 Toprakları Filistin İslami Hareketi, yürüyüşün iki mesajının olduğunu belirtti.

Filistin İslami Hareketi yürüyüş ile, sık sık Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına maruz kalan Mescid-i Aksa’nın korunmasından Müslümanların ve Filistinlilerin sorumlu olduğu mesajını vermek istediklerini belirtiyor.

Filistin İslami Hareketinin Hayfa’dan Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri yürüyüşün bir diğer mesajı ise tüm İslam alemine. İslami hareket yürüyüş ile Filistin topraklarında ki Müslümanlara ve İslam alemine “Aranızda barışı yayın” mesajını vermek istiyor.

Geçen yılki yürüyüşü organize eden ve yürüyüşe katılan Filistin İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah bu yılki yürüyüşe katılamadı. Şeyh Raid Salah, geçtiğimiz gün Siyonist İsrail Mahkemelerin kendisine verdiği hapis cezasını çekmek için İsrail zindanına gönderildi.

Bu yılki Hayfa’dan Mescid-i Aksa’ya yürüyüş aynı zamanda Şeyh Raid Salah ile dayanışma mesajı da taşıyor.

1948 Toprakları Filistin İslami Hareketi yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada, “tüm zorluklara rağmen Hayfa’dan Mescid-i Aksa’ya yürüyüşün Kudüs ve Aksa’nın zaferini işaret ettiğini” belirtti.

Şeyh Raid Salah yürüyüş ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz Mescid-i Aksa’ya yürümek veya emekleyerek ona gitmek konusunda asla tereddüt etmeyeceğiz. Yakında muzaffer geleceğiz ve İşgalci İsrail’in sonunun geldiğini ilan edeceğiz” demişti.

TESNİM

Yorumlar