Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerden ve ailelerinden bir grup bu sabah (18 Mayıs Çarşamba) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1382 Tarih: 18 Mayıs 2016 05:50
Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

İşgal güçlerinin baskın boyunca Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiği ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda çevrelerini kuşatarak cemaatin yaklaşmasına izin vermediği bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu ve Mescid-i Aksa cemaati ile ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek ayin girişimine engel olduğu ifade edildi.

İşgal güçlerinin isimlerini kara listeye aldığı Filistinli kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine engel olmayı sürdürdüğü ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'nın kapılarında Kur'an-ı Kerim okuyarak oturma eylemi yaptığı bildirildi.

Yahudi yerleşimciler işgal güçlerinin himayesinde günlük olarak gerçekleştirdikleri baskınlar için Mescid-i Aksa'da cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

fiem

Yorumlar