Siyonist Yönetimin Kudüs'teki Yıkımları Yeni Yahudileştirme Projelerine Hazırlık

İşgal yönetimi, Kudüs halkını göçe zorlamak amacıyla evlerini yıkmaya devam ederken yıkımların genellikle sabah erken saatlerde ve önceden haber verilmeden gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Görüntülenme: 1573 Tarih: 19 Mayıs 2016 16:43
Siyonist Yönetimin Kudüs'teki Yıkımları Yeni Yahudileştirme Projelerine Hazırlık

Kudüs Sosyal ve Ekonomik Haklar Merkezi Müdürü Ziyad El-Hammuri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Filistinlilerin evlerini yıkma politikasının 1967'den bu yana devam ettiğini söyledi.

İşgal yönetiminin Kudüs'ü Yahudileştirme planının son aşamalarında olduğunu ifade eden El-Hammuri, işgal yönetiminin Yahudileştirme ve yıkım politikasını uygularken Filistinlilere ait binaların ruhsatsız inşa edildikleri bahanesini kullandığını belirtti.

Tevrat Bahçeleri adıyla bilinen projenin uygulandığı bölgede yer alan Es-Savane Mahallesi'nde iki evin yıkılmasını örnek veren El-Hammuri, Kudüs kentinde önümüzdeki günlerde daha çok yıkım yapılmasının beklendiğini bildirdi.

İşgal yönetiminin Tevrat Bahçeleri ve Burak Alanı Yolu planlarını uygulamaya başladığını ifade eden El-Hammuri, işgal rejiminin ana planının yıkımlarla Kudüslüleri kentten göç ettirmek olduğunu söyledi.

El-Hammuri, 25 bin ev hakkında işgal mahkemelerince verilmiş yıkım kararları olduğuna dikkat çekerek söz konusu evlerin her an yıkılabileceğini ifade etti.

İşgal yönetiminin Kudüs'te yeni Yahudileştirme projeleri açıklayabileceğini kaydeden El-Hammuri, Şeyh Cerrah bölgesinde Yerleşimciler için 280 yeni konut inşasının planlandığını açıkladı.

fiem

Yorumlar