Siyonist Haham Yehuda Glick'den Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün sabah fanatik haham Yehuda Glick öncülüğünde El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 2049 Tarih: 24 Mayıs 2016 02:52
Siyonist Haham Yehuda Glick'den Mescid-i Aksa'ya Baskın

Haham Glick ve beraberindeki Yahudi yerleşimcileri baskın sırasında işgal polisinin ve özel kuvvetlerin koruduğu, Mescid-i Aksa avlusunda dolaşan grubun çevresinin işgal güçleri tarafından kuşatıldığı bildirildi.
 
Fanatik haham Yehuda Glick, Moşe Yaalon'un bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ederek siyaseti bırakmasının ardından Yaalon'un yerine Knesset üyesi oldu.
 
Glick, bu sabahki baskınının milletvekilleriyle birlikte bugün Knesset'e girip milletvekili yeminini etmeden önceki son baskın olduğunu söyledi.
 
Baskın sırasında Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu ve Mescid-i Aksa cemaati ile ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcileri protesto ettiği ifade edildi.
 
Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ederken, işgal güçleri de isimleri kara listeye alınan kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermiyor.
fiem

Yorumlar